Mire jó a korregresszió? Miért megyünk mindig a múltba?

posted in: Kineziológia, stresszoldás | 0

Mit jelent a korregresszió?

A korregresszió vagy korhátrálás jelenti, amikor megkeressük azt az életkort amiben az az érzelmi stresszt kiváltó esemény történt ami a jelenben az adott ügyet/elakadást okozza.

Egy kliensem kérdezte, hogy lehet-e csak a jelenben kezelni? Miért kell mindig a múltban keresni az okokat? Olyat nem lehet, hogy a jelenben van egy problémám és ott kezeljük?

De igen, lehet. Viszont akkor csak ideiglenesen oldottuk meg a problémát. Ahhoz tudnám hasonlítani, amikor fáj a fejünk de valamilyen komolyabb probléma áll a háttérben (amiről esetleg nem is tudunk) de mi csak beveszünk egy fájdalom csillapítót és elmúlik a fejfájás. Nem az okot szüntettük meg, csupán a tünetet.

Ilyen, amikor korregresszió nélkül kezeljük a stresszt. A hatás (jól érezzük magunkat, tele vagyunk energiával) csak a következő stresszig tart.

Nézzük meg kicsit a hátterét.

Az teremti meg a valóságunkat a világképünket, amit élményünkről érzünk. Az érzelem hormonális reakciómintákat teremt amik serkentik a vérkeringést, az izommozgást és a szervek működését éppúgy, mint a memória rögzítését.

Amikor a jelenben történik velünk valami ami stresszt okoz, akkor a múltban megtanult reakciómintákat húzzuk elő, mint a nyuszit a kalapból és aszerint kezdünk el működni. Vagyis egy adott stresszhelyzetben nincs választásunk, mert ahogy korábban már írtam a stresszről, a stressz csökkent tudatossággal járó állapotot hoz létre. Úgy érezzük, hogy az adott helyzetben nincs választásunk.

Ha tartós változást szeretnénk, akkor a múltban történt viselkedésmintát és az ott keletkezett érzelmi stresszt kell feloldani. Ha sikeresen feloldottuk, akkor újra nyitottak tudunk lenni a megoldásra. Úgy érezzük, hogy VAN VÁLASZTÁSUNK.

Ez azt jelenti, hogy már nem megszokott kliséket húzunk elő a kalapból, hanem felismerjük a stresszt okozó helyzetet és képesek vagyunk máshogy reagálni. Ezzel beengedünk új információkat és új megoldási lehetőségeket.

 

Ezért szoktunk mindig a stresszoldás során visszamenni a stresszt elsőként kiváltó helyzethez az ok vagy a legjobb megértés korába. De mivel a kineziológiai stresszoldás egy kliens központú, gyengéd oldás, ezért mindig, izomteszteléssel engedélyt kérünk a klienstől, hogy visszamehetünk-e az adott korba. Ha nem, vagy még nem, akkor dolgozunk a jelenben és utána újra megnézzük, hogy dolgozhatunk-e a múltban.

 

*.* Eszter

 

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.