Minden férfi hülye!??

posted in: Kineziológia, stresszoldás | 0

Tényleg minden férfi hülye?

Vagy mi, nők tesszük azzá őket?

Egy hölgy kliensemmel való közös munka során derült fény arra, hogy valójában ő zárja ki a család életéből a párját (nem tudatosan) azzal, hogy nem hozzá fordul segítségért, hanem mindig a szüleit kéri meg, ha segítségre van szüksége. Ha férfimunka van, akkor pedig az apukájához fordul segítségért vagy ő maga megoldja.

Mit lát ebből a férj?

Hogy kívülálló a család életében.
Ezek után szinte érthető, hogy már nem strapálja magát, hogy segítsen, vagy részt vegyen a gyerekek körüli teendőkben.

Az oldás során arra szeretett volna dolgozni a vendégem, hogy ne legyen a mindennapi életben annyira kemény. Szeretne újra nő lenni a kapcsolatában. Szeretné visszavenni a női szerepeket, a férfi szerepeket pedig visszaadni a párjának.

Homlok-Tarkó tartásban a kitesztelt életkorban előjött egy történet. A pici babájával volt otthon amikor a kicsi forgolódott az ágyon és egyszer csak leesett.

Mit gondolsz, Kedves Olvasó, kit hívott fel elsőként az anyuka? Az édesapját. Az volt az első gondolata, hogy az édesapja biztos segít. Ezzel akarva-akaratlan kizárta a férjét a történetből és csak utólag mesélte el neki a történteket.

Milyen üzenetet kapott ezzel a férje? Hogy ő kívülálló a családból. Hogy csak egy mellékszereplő. Hogy a felesége nem hozzá fordul segítségért. Ezzel csorbult a férfiúi a családfenntartó, a védelmező szerepköre.

Ha ez sűrűn előfordul, hogy kívül kerül a saját családjából, akkor egy idő után ebbe belenyugodhat és már nem is próbálkozik.

Azt is elmesélte a vendégem, hogy a férje nagyon sokat bántja őt, hogy túl sűrűn megy a szüleihez, szerinte túl sokszor vannak ott a gyerekek.

Az első oldáson mesélte ezt nekem és bevallom, elsőre nem értettem, hogy ez a férfinek miért baj? Miért szól bele abba, hogy a felesége beszalad a szüleihez, amikor egyébként hazafelé útba esnek és beugrik meglátogatni őket.

A fent említett oldás után amikor előjött az a történet a babával kapcsolatban megértettem az összefüggést.

A kliensem ahogy kizárta a férjét a család és szinte a saját életéből, úgy lett egyre keményebb, úgy vette át a férfi szerepet a családban és ezzel a férfi feladatokat is. Ebben a szerepben benne maradva, kialakult egy gerincsérve is. / Gerinc= tartás. Irányító meridián: Én vagyok saját magam támasza. Támogatva érzem magam. /

Teljesen meggyőzte magát, hogy minden feladatot neki kell ellátnia, senkitől nem kérhet segítséget és nem is kap segítséget.

Te is hasonló helyzetben vagy? Nincs semmiben segítséged? Gondold át, hogy Te hogy zárod ki az életedből azokat akiket szeretsz.

Tedd fel magadnak az alábbi kérdéseket és gondolkodj el a válaszokon:

  • Türelmetlen vagyok és nem tudom kivárni amíg segítséget kapok, ezért inkább megcsinálom magam?
  • Ha tipikusan férfi feladatról lenne szó (polcszerelés, autógumi csere, javítások ) megkérem a párom, vagy azonnal szerelőt hívok?
  • Hagyom, hogy a gyerekekkel bunyózzanak, vagy sikítva veszem el tőle a gyereket, hogy úgyse tud rá vigyázni?
  • Maradéktalanul megbízom benne, hogy az apai feladatokat el tudja egyedül is látni, vagy nem hagyom egyedül a gyereket és férjemet egy percre sem?
  • Volt már olyan, hogy a gyerek előtt szapultam a férjem, ezzel csorbítva az ő tekintélyét?

Jogosan kérdezed, hogy oké, de miért csak a férfira figyelj? Mi van akkor, ha ő bánt meg téged, oda se figyel arra amit kérsz? Vagy ő is kritizál téged a gyerek előtt? Kijavítja, felülbírálja a döntéseidet?

Igazad van, viszont erre azt tudom mondani, hogy valakinek el kell kezdeni a változást.

Hidd el, minden két emberen múlik. Ha neked megváltozik a hozzáállásod a dolgokhoz akkor ő is változni fog. Ha pedig makacs vagy és nem akarsz változtatni, akkor gondolkodj el azon, hogy mennyire fontos neked a férjed, mennyire szeretnél még tenni a kapcsolatotokért?

Ha szeretnél változni, de nem tudod hogyan kezdj hozzá, gyere el stresszoldásra, ahol megkönnyebbülsz, gazdagabb leszel néhány aha-élménnyel és rájössz arra, hogy van választásod. Nyitottabbá válsz a lehetséges megoldás(ok) befogadására.

*.* Eszter

 

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.