Mi a Homlok/Tarkó tartás?

posted in: Kineziológia, stresszoldás | 4

A Homlok-Tarkó tartás a One Brain kineziológiai ág egyik alap korrekciója.

Hatalmas ereje van oldáson kívül is. Gondoljunk arra, hogy hányszor tesszük a homlokunkra a kezünket, ha valami negatív dolog ér minket. Egy kicsit ott tartva a kezünket máris enyhül a stressz.

A tartás segítségével két agyterületet stimulálunk a homloklebenyt és a koponya hátsó részét.

A homlokdudorok érintése segít új lehetőségeket találni a problémák megoldására úgy, hogy energiát juttat a Tudatos Asszociatív Gondolkodási Területre. A tarkóra helyezett kéz pedig aktiválja az “elsődleges látóterületet” ahol a fényből álló képek kerülnek feldolgozásra.

Ha kineziológiai oldásban alkalmazzuk a homlok-tarkó tartást akkor a megfelelő pontok érintésével a kineziológus segít a kliensnek, hogy a két agyterület között létrejött energia áralmással kizárja a berögzült negatív viselkedésmintákat és segít, hogy új megoldásokat találjunk a problémánkra. Segít, hogy használjuk az oldás során a képi eszköztárunkat, könnyen felmerüljenek a múltból a képi emlékeink.

A homlok-tarkó tartásnak oldáson kívül is hatalmas ereje van.

Tegyük a homlokunkra és a tarkónkra a kezünket, lazítsunk, lélegezzünk mélyeket, majd képzeljünk el pozitív képeket, bátorító gondolatokat.

A gyakorlat

  • eloszlatja a stresszt és a belső feszültséget,
  • segít a döntéshozatalban,
  • fokozza az alkotókészséget,
  • feloldja a beépített gátakat,
  • növeli a tudatosságot,
  • lebontja a gondolati blokkokat (mint például a most nem jut eszembe, nekem úgysem sikerül…).

A gyakorlat időtartama legalább egy perc.

Eszter

 

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

4 Responses

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.