Mi is az a hitrendszer?

Mi a hitrendszer?

Miért határozza meg az életünket és a mindennapjainkat?

Azért érzem fontosnak szót ejteni a hitrendszerekről, mert egy-egy berögzült mondat minőségi romlást, blokkot, gátat okozhat az életünkben.

Legyünk tisztában azzal, hogy mik ezek és mi is az a hitrendszer.

Kezdjük azzal, hogy mi a hit?

A hit ismeretelméleti értelemben kijelentések, elméletek olyan elfogadását (vagy tagadását) jelenti, melyek közvetlen igazolása semmilyen módon nem lehetséges. (wikipédia).

Mi a hitrendszer?

Minden, amiben hiszünk. Minden, ami a saját valóságunk.

Figyelem! Ez minden embernél különböző! Tehát, soha nem egyetlen igazság létezik. Sokan azt hiszik, hogy csak és kizárólag az ő igazságuk az igaz, de ilyenkor érdemes tisztában lenni azzal, hogy ezeket az igazságokat a saját hitrendszerünk mondatja velünk.

Minden, amit megtapasztalunk beépül a hitrendszerünkbe. Vannak olyan állítások amit pedig a családunk és a társadalom épít be a hitrendszerünkbe.

Ezért is nagyon érdemes odafigyelni, hogy milyen szabályokat és szerintünk vélt igazságokat építünk be a gyermekünk hitrendszerébe.

Például:

A pénz nem boldogít.

Ha sok pénze van valakinek az biztos csalással szerezte.

Ha sok pénzed van, sok lesz az irigyed is.

A könnyen jött pénz könnyen is megy.

Ebben a családban minden férfi kocsmázni jár, te is beállsz majd a sorba.

Ugye, mégse lenne jó, ha ezeket beépítenénk a gyermekeink hitrendszerébe. Ne szégyelljék, ha szeretnének sokat keresni. Ne a saját félelmük tartsa vissza őket attól, hogy elfogadjanak egy jól fizető állást.

Vagy más betáplált mondatok:

Minden férfi hülye.

Minden férfi félrelép a kapcsolatban.

A nőnek a konyhában a helye.

Az a dolga a nőnek, hogy kiszolgálja a férfit.

A mi családunkban mindenki nehezen/ császárral szül.

Anyád és a nagyanyád se tudott szoptatni, neked se fog sikerülni.

Ne legyenek ezek a mondatok beégve se a lányunk, se a fiúnk hitrendszerébe, mert ha ők ezt a magukévá teszik, akkor mint egy önbeteljesítő jóslat ott fog keringeni a fejük felett.

Ebben az esetben, szinte biztos, hogy olyan férfi partnert választ a lányunk, aki félrelép vagy átveri.

Tehát, nagyon érdemes odafigyelni, hogy milyen általunk igaznak vélt (a hitrendszerünkből előhívott) igazságokat mondogatunk a gyermekeinknek és magunknak. Mert a mi hitrendszerünk is a szüleink hitrendszeréből táplálkozik. Azokat visszük tovább, amiket nekünk is átadtak és gátolhatnak minket nagyon sok mindenben.

Ezek az ő negatív hozzáállásukból fakadnak, de nem a miénkből, mégis feltétel nélkül elfogadjuk és hisszük a szüleink igazát. Körülbelül 6 éves korra megszilárdul a személyiségünk és jó mélyen bebetonozzuk magunkba ezeket a negatív kijelentéseket. Nem csoda, hogy felnőtt korunkban annyi gátat okoznak.

Ha szeretnénk változtatni ezeken a berögzült negatív hozzáállásokon, hitrendszerünkön, szerencsére egyre több módszer áll a rendelkezésünkre. Ezek közül az egyik a kineziológia.

A kineziológiai oldás segítségével feloldhatjuk a berögzült blokkjainkat, átfordíthatjuk pozitívba a negatív hozzáállásunkat, ezzel kinyithatunk egy kaput a boldogabb, kiegyensúlyozottabb élet felé.

Merjük használni ezeket a módszereket és tegyünk magunkért!

Miért?

Hogy ne a régi (szüleink) hiedelmei szerint éljünk.

Hogy a gyermekünknek ne adjuk át a generációkon át belénk táplált negatív hiedelmeket.

Hogy ne a félelmeink irányítsák az életünket.

Hogy ne önmagunk ellenségei legyünk.

 

*.* Eszter

 

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.