Mit tegyél, hogy jól legyél?

10+1 tipp, hogy túléld. Ne csak túléld! Legyél jól!


1., Legyél fogékony a változásokra. Van egy öröknaptáram, ami Louise L. Hay gondolatait osztja meg a szeretetről. “365 gondolat a szeretet jegyében” Ebben van egy olyan idézet ami nagyon megfogott: “Biztonságban vagy! Ez csak változás! ”
2., Engedd el a bevett rutint. Engedj el mindent, ami röghöz köt, ami bezár. A kontroll elengedése mindenkinek egy nagyon nehéz lecke, tudom. Megszoktuk, hogy mindent (is) irányítani akarunk, még olyan dolgokat vagy élethelyzeteket is, amire nincs ráhatásunk. Nem arra bíztatlak, hogy örökre csak sodródj ide-oda az életedben. Csak azt mondom, hogy MOST! engedd el a görcsös tervezést, akarást. Nem tudsz úgy élni, ahogy régen? Nézd meg, hogy ebből a helyzetből mit tudsz kihozni. Tedd azt, amire most van lehetőséged.
3., Ne a jobb jövőben reménykedj! Nézd meg, hogy a jelenben mi az a cél, amit el tudsz érni. Ne halogasd a dolgokat, azzal a felkiáltással, hogy “Majd, ha elmúlt a vírus megteszem!” Tedd meg most. Ne tervezz 5 évre előre, tervezz a jövő hétre és CSELEKEDJ! Haladj lépésenként. Majd eljön az az idő, hogy megint 10 éves terveket gyárthassunk. Most nem az van.
4., Figyelj magadra! Figyelj befelé! Meditálj, csendesedj le. Ha nagyon háborog a lelked vagy szomorú, frusztrált vagy, végezz energia gyakorlatokat. De inkább ne is csak akkor. Minden nap. Akár többször is. Itt is olvashatsz a gyakorlatokról: https://boldogsagiranytu.hu/otthon-vegezheto-energiagyakorlatok/ Meg itt is, de az oldalon több cikk is szól arról, hogyan hozd magad jó formába.
5., Ne a hiányra fókuszálj! Hidd el, mindenkinek hiányzik valami. Lehet arra is figyelni, hogy mi az ami hiányzik, vagy teheted a fókuszodat oda is, hogy jelenleg mid van. Itt nem feltétlenül anyagi javakra gondolok, de ha téged az tesz boldoggá, akkor figyelj arra. Vagy figyelj arra, mekkora utat tettél meg az elmúlt években.

Én inkább arra helyezném a fókuszt, hogy miért tudok hálás lenni. Lehet pici, apró dolog is. Engedd, hogy átjárjon a hála érzése, az őszinte öröm, hogy pont ott vagy, ahol lenned kell.
6., Ne akard fenntartani az illúziót! Csak azért ne maradj benne egy kapcsolatban, ne tarts fenn egy viszonyt, emberi kapcsolatot, hogy úgy érezd, nem vagy egyedül. Tudod, mi ezzel a gond? Hogy pont akkor fog kiállni mellőled, amikor a legnagyobb szükséged lenne rá. Ez csak önbecsapás. Valójában egyedül vagy. Akkor miért ne lehetnél tényleg egyedül? Ott tiszta sor, hogy kire számíthatsz. Csak magadra!
7., Legyenek rövid távú terveid, ami lelkesít! Akarj jobban lenni! Ne tedd függővé a vírustól. Ne várj senkire, semmire. Itt és most tedd meg. Az élet majd alkalmazkodik hozzá.
8., Éld meg az érzéseidet! De ne dédelgesd magadban. Éld meg és engedd át magadon, majd szabadulj meg tőle. Oké, hogy félsz! Oké, hogy dühös vagy! Oké, hogy akadályoztatva érzed magad. Érezd ezt 5 percig! Aztán engedd el! A negatív érzéseid is a tiéd, rendben van. Ne nyomd el őket. De ne is azonosítsd magad velük. Arra gondolj, hogy kiket szoktunk dédelgetni. Akiket szeretünk. A haragodat, a félelmeidet szereted? Nem? Akkor döntsd el, hogy befejezed és ints nekik búcsút. Tudom, hogy nem könnyű, de azt szoktam mondani, hogy ki a főnök? A gondolataid uralnak téged, vagy te a gondolataidat. Ha te vagy a főnök, akkor meg is tudod állítani a negatív gondolatokat a saját hatalmadnál fogva!
9., Ápold az emberi kapcsolataidat. Azt, amelyik épít. A többitől szabadulj meg. Nem kell mindenkit kiiktatni az életedből, de tedd őket a megfelelő polcra. Ha attól jobban érzed magad, tarts távolságot.
10., Alakítsd ki az új rutinod, de ahhoz se ragaszkodj feltétlenül. A rugalmasság az egyetlen, ami most át tud segíteni a nehéz időszakon. Minden nehéz időszakra vonatkozik, hogy az alkalmazkodás, a rugalmasság a csodaszer.


10+1 Legyél jelen! Használj ki minden pillanatot. Most annak van itt az ideje, hogy ne a jövőn gondolkodj. Kiszámíthatatlan, tervezhetetlen egyelőre. Fogadd el! Nézd meg, mit tudsz a jelen helyzetből kihozni!

Ha szeretnél segítséget, ha szeretnél a jelenlegi helyzethez a legjobban alkalmazkodni, dolgozz magadon! Te vagy a főnök!! Ha kevésnek érzed a meditációt, vagy a gyakorlatokat, gyere el stresszoldásra!

Dolgozz a félelmeiden! Dolgozz önmagadon! Legyél stabil! Mondj IGEN-t az Életre!

.: Eszter

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.