Amikor megszakad a szív…

posted in: Kineziológia, stresszoldás | 0

Van egy nagyszerű, motiváló film, a címe: Napsütötte Toscana.

Abban hangzik el a következő beszélgetés:

– “Tudja, mi a legborzasztóbb egy válásban? Az, hogy tulajdonképpen nem öli meg, mint egy szívlövés, vagy egy frontális ütközés. Pedig hasonló… Mikor a Holtomiglan-holtodiglan ígéretek után azt kapom, hogy sosem szerettelek, azonnal meg kellene halni. Ilyen szívdöfés után nem lenne szabad napról-napra felébredni és tépelődni a saját vakságunkon. – Nem kapcsolták fel a villanyt! …Valahol biztos tudtam, persze, csak féltem észrevenni az igazságot. A félelem viszont hülyeség! “

A félelem hülyeség, de van amikor igenis hasznos. Abban az esetben, amikor nem vagyunk még készen arra, hogy valóban rálássunk, felismerjük, hogy az a helyzet/ munkahely/ párkapcsolat amiben vagyunk, valójában már nekünk nem jó. Vagy, amikor még van valami feladat, amit meg kell tanulnunk abból a helyzetből, attól az embertől amiben/akivel vagyunk. Vagy kell még fejlődnünk, hogy amikor itt az ideje, akkor fel tudjuk vállalni, bele tudjunk állni a helyzetbe a lehető legjobban.

Nagyon jól tudjuk magunkat becsapni, mert félünk meglátni az igazságot. Ebben a helyzetben is a legjobb tanácsadó, ha őszinték vagyunk magunkkal. Kegyetlenül, fájdalmasan őszinték.

Amikor már felismertük, megláttuk, még akkor is jó, ha hagyunk időt magunknak arra, hogy felkészüljünk az előttünk álló útra. Ezzel nem a semmittevésre akarlak buzdítani, hanem pont az ellenkezőjére. Cselekedj! Ha már felismerted, hogy az a helyzet/ kapcsolat nem jó, akkor minden nap tegyél valamit azért, hogy változzon. Lehet, egyik nap valami ügyintézés, a másik nap pedig mentális gyakorlat, egy meditáció, vagy csak egy lista, hogy miért érzed magad jól vagy rosszul. De cselekedj minden nap egy picit. Aztán, ha úgy gondolod felkészültél, szedd össze a bátorságod, gyújtsd be a rakétáidat és irány előre!

Ha úgy érzed, egyedül nem megy a gondolataid rendszerezése, vagy a cselekvés, döntés, kérj bátran stresszoldást, segítséget!

Egy kívülálló szakember a megfelelő kérdésekkel sok mindenre rávilágíthat.

Eszter

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük