Tanulási létra

Kedves Anyukák, Apukák!
Szeretnék megosztani veletek egy olyan gyakorlatsort, amit minden reggel elvegehettek a gyerekekkel azért, hogy könnyedebben, gyorsabban menjen a tanulás.
A gyakorlatok rövidek, a 4 gyakorlat elvégzése, kb 5 perc. Segítségével a gyermek ráhangolódik a tanulásra és gyorsabban, koncentráltabban tud haladni.

Első gyakorlat: igyál egy nagy pohár vizet.
Második gyakorlat: Bekapcsoljuk az energiánkat. Dörzsöld meg a kulcscsont alatt lévő pontokat, ezután az alsó ajkát alatt és a felső ajkad felett és a farokcsontodat. Miközben az egyik kezeddel végzed a gyakorlatot, a másik kezed tedd a köldöködre. Ezután cseréld meg a kezeidet és ismételd meg a gyakorlatokat.

Harmadik gyakorlat: Keresztbe-lendítés a jobb és a bal agyfélteke összehangolásához.

Érintsd össze a jobb kezed és a bal lábadat, majd a bal karod és a jobb lábad, ezzel egy keresztirányú mozgást végezve. Tedd ezt 12x.

Ezután a jobb kezed és a jobb lábad emeld meg egyszerre, majd a bal kezed és a bal lábad, ezzel párhuzamos mozgást végezve, 12x.

A gyakorlat vége az első lépés ismétlése, vagyis érintsd össze a jobb kezed a bal lábaddal, a bal kezed a jobb lábaddal. Ezt is 12x végezd el.

Negyedik gyakorlat: Cook csomó a lazításhoz és a pozitív gondolatokhoz.

1., Nyújtsd ki a lábad és keresztezd őket a bokádnál. Keresztezd a kezeidet is, majd csavard felfelé, befelé, úgy, hogy a mellkasodon pihenjenek meg. Folyamatosan lélegezz, igyekezz, jó mély levegőket venni. Amikor belélegzel, tedd a nyelved a szájpadlásodra, amikor kifújod a levegőt engedd le a nyelved.

Most csomózd ki magad.

2., Érintsd össze az ujjaid hegyét. Megpihentetheted itt is a kezed a mellkasodon. A lábaid ne legyenek kulcsolva. A légzést az előbbi módon végezd. Lazulj bele, érezd, ahogy megnyugszol.

Sikeres, könnyed, békés tanulást kívánok!

ui.: Ezt a gyakorlatsort nemcsak gyerekek, a szülők is bátran végezhetik. Az energia bekapcsoló gyakorlatot akkor, ha úgy érzik, túl vannak terhelve, “lecsapott a biztosítékuk”.

A keresztbe-lendítést akkor, ha úgy érzik, szét vannak esve.

A Cook csomót akkor, ha nyugtalan gondolatok vannak a fejükben és szeretnének ettől/ezektől megszabadulni.

A vízivást mindig!

Az egész gyakorlatsort egyben, pedig a jó közérzethez, összeszedettséghez, pozitivitáshoz, hogy jól induljon a napunk!

Jó gyakorlást kívánok!

.: Eszter

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz mögött álló lelki okok, blokkok feltárásában és feloldásában. Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 319 0656 telefonszámon! Ha szeretnéd rendszeresen olvasni a legújabb bejegyzéseket, add meg az e-mail címed és kattints a lap alján lévő értesítést kérő gombra. Eszter

Leave a Reply