Otthon végezhető energiagyakorlatok

posted in: Kineziológia, stresszoldás | 1

Otthon végezhető energiagyakorlatok

 

Ahogy a stresszt tudjuk enyhíteni gyakorlatok elvégzésével, úgy az energiánkat is tudjuk növelni másfajta mozdulatsorral.

Összegyűjtöttem néhány mozdulatsort, amivel növelhetjük az energiaszintünket. Ezeket a téli, sötét hónapokban végezve, – amikor hajlamosabbak vagyunk a depressziósabb, energiahiányosabb gondolkodásra, – növelhetjük az energiaszintünket.

Az idegsejtek, mint egy elektromos hálózat, behálózzák a test minden részét. Az energiagyakorlatok végzésével felélesztem ezeket a csatlakozásokat, hogy az információ (energia) zavartalanabbul tudjon áramolni a testemben.

energia

Víz-Víz 

Igyunk vizet!

Testünk 2/3-ad részben tartalmaz vizet ami minden elektromos és vegyi reakció nélkülözhetetlen közege.

Testsúly 10 kg-ként 2 dl vízre van szüksége egy egészséges, normál körülmények között lévő testnek. Ha a körülmények változnak (extrém meleg, fizikai aktivitás), a vízigényünk is nő.

Inni csak tiszta vizet igyunk, ne cukros üdítőket. A víz “átmossa” testünk, segít letisztítani ügyeinket, reggel egy pohár víz pedig beindítja a testünk energetikai folyamatait.

 

Agygombok

Tedd a köldöködre az egyik kezed. A másikkal dörzsöld meg a mellkasodon a kulcscsont alatti részt. Miközben dörzsölöd, a szemeddel (csukott vagy nyitott) az alábbi mozgást végezd:

Nézz középre – nézz fel  – nézz jobbra – nézz le  – nézz balra – nézz középre. A gyakorlat közben csak a szemed mozogjon a fejed mozdulatlanul legyen.

Hatása: tisztul a látás, oldódnak a blokkok, könnyebben megy az olvasás, energiával tölt fel.

Földgombok

Tedd a mutató és középső ujjad az alsó ajkad alá, miközben a másik kezedet a szeméremcsont felső részére teszed. A két pont között, érezd, ahogy a tested magába szívja az energiát.

Hatása: gyorsabban megy a gondolkodás, gyorsabban megy a számolás, energiával tölt fel.

földenergia

 

Használd a gyakorlatokat egészséggel! Energiára fel! Hajrá!

 

alairas

 

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.