Mi akadályoz abban, hogy elérd a célod?

Nagyon sokszor hallom a klienseimtől, hogy ezt meg azt szeretnének elérni. Már rengeteg mindent megtettek azért, hogy sikerüljön, de valamiért mégse teljes a siker.

Az alábbi felsorolás, csak egy szeletkéje annak, ami akadályozhat. Mindenkinél egyéni akadályok, félelmek léphetnek fel. Azért írom ezt a bejegyzést, hogy mégis, ha egy kicsit sikerül elgondolkodtatnom téged és felismersz valamit, már egy lépéssel közelebb tudsz kerülni a sikerhez.

Nézzük meg, mi állhat a célod útjába?

Mi van, ha tényleg megkapom azt, amit akarok? ez egy tipikus félelem és stressz okozója lehet, mert mi is van emögött?

  • Mi van, ha megváltozik teljesen az életem?
  • Mi van, ha elvesztem a barátaimat?
  • Ha elérem a célom, azért tenni kell! Sokat!
  • Ha elérem a célom, az felelősséggel jár. Mert a siker felelősséggel jár.
  • A legtöbbször előforduló gondolat és hitrendszeri blokk lehet, hogy ha valami sikerül, akkor azért valamit be kell áldoznom. Tegyük fel, sikeres leszek a munkámban, akkor bedől a párkapcsolatom.

A fenti félelmek azonban a hitrendszerünkben előforduló gátak, amiket kisgyerek korunktól gyűjtögetünk magunkban. Megakadályoznak abban, hogy változást érjünk el az életünkben. Mert az agy a biztonságra törekszik. Neki az a biztonságos, amit ismer. Ezért mindent elkövet, hogy bent tartson a biztonságos zónánkban.

Ahhoz, hogy változást érjünk el, le kell győznünk a belső párbeszédeinket, monológjainkat és el kell hinnünk, hogy a változás biztonságos is lehet. A változás csak változás.

Most nézz egy kicsit magadba. Képzeld el, hogy megvalósul a célod. Mit érzel? Örömet, vagy szorongást?

Gondold végig a fenti kérdéseket és nézz le a félelmeid mélyére. Ha pedig egyedül nem megy, bátran kérj segítséget!

Eszter

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.