Te is UFÓ vagy a családod szemében?

Ha Te is szeretnél teljes jogú családtag lenni, ha szeretnéd megkapni azt a szeretetet, figyelmet, elismerést amit a testvéreid. Ha ezen dolgozol már hosszú évek óta, de az eredmények mégis elmaradnak, akkor ez a cikk neked szól.

 

Azon küzdesz évek óta, hogy elismerjenek a szüleid, hogy szeretetet kapj tőlük?
Mindent megteszel, hogy elfogadjanak vagy legalább csak észrevegyék, hogy létezel?

Úgy érzed, hogy bármit csinálsz az nem jó, pedig beleteszed szíved-lelked, de egy fikarcnyi elismerést sem kapsz? Ezzel szemben a testvéred vagy testvéreid, fele annyi munkáért hangos ovációt, gratulációt és elismerést kapnak a szüleidtől? Ha te is úgy érzed, hogy a családod összezár, de te a körön kívül vagy, akárhogy is küzdesz, kirekesztenek akkor olvass tovább.

 

Az elengedés

 

Akkor tudod mit? Hagyd meg nekik, hogy ők olyanok legyenek amilyenek. Ne küzdj tovább olyan emberek szeretetéért akik nem ismernek el. Igenis te is értékes és egyedi vagy! Mindenkiben van olyan tulajdonság amire büszke lehet. Nem vagy tökéletes? Kit érdekel? Senki sem az. De biztos, hogy van benned is olyan tulajdonság amire büszke lehetsz! Hogy ezt nem veszik észre a szüleid, az nem rólad szól, hanem róluk. Annyira se ismernek, hogy meglássák benned a jót, a szerethetőt. Vagy netán nekik nem érték az, ami neked az?

Akkor miért is küzdesz egy olyan család szeretetéért, ahol nem fogadnak be, nem ismernek el, cseszegetnek, kihasználnak?

A felismerés

Ha megnézed őket egy kicsit távolabbról, vajon szeretnél-e valóban közéjük tartozni? Főleg, ha értékrendbeli különbség van köztetek. Azért lógsz ki mert sikeresebb vagy? Jobban mennek a dolgaid? Szeretnéd- e valóban azt az energiát amin ők rezegnek? Tetszik az Ő életük, a hozzáállásuk a dolgokhoz?

Neeem? Na látod! Akkor ne akarj közéjük tartozni! Ne pedálozz tovább!

Mi lenne, ha igazán megvalósítanád önmagad? Kirekesztenének még jobban? Bántanának? Elkunyerálnák a pénzed, mert neked úgyis sok van? Mindent veled intéztetnének? Eltávolodnál tőlük még jobban, ha sikeres lennél?

Ha ezek a félelmeid, akkor ne hagyd magad tovább lehúzni! Változtass a gondolkodásodon és hidd el, ha nem pedálozol nekik tovább, ők fognak utánad futni.

Az elfogadás

Próbáld meg elfogadni (tudom, hogy nagyon nehéz), hogy valamiért őket választottad ebben az életedben. Lehet, hogy éppen ezzel a hozzáállásukkal segítik megvalósítani az életcélod. Mi van, ha az a feladatod, hogy egyedül érj el sikereket az életedben? Mi van, ha az ő körülményeik, földrajzi helyzetük, anyagi helyzetük miatt választottad őket? Mi van, ha semmi más közös feladatuk veled nem volt, mint az, hogy megszüless?

Nézd meg ezt egy kicsit távolabbról és ha már több éve, évtizede küzdesz a szeretetükért, elismerésükért, elfogadásukért sikertelenül, akkor próbálj meg lekapcsolódni erről a küzdelemről. Nézz körül és vedd észre azt, hogy ki az a család, kik azok az emberek akik valóban elismernek.

Lehet, hogy amíg küzdöttél a szüleid, testvéreid elismeréséért, nem vetted észre, hogy a saját férjed és a gyerekeid büszkék rád? Ők elismernek és velük őszinte tudsz lenni? Ők támogatnak a vágyaidban, az álmaidban és legfőképpen őszintén szeretnek. Ők elég jónak és nagyon jónak látnak.

A feltétel nélküli szeretet nem méricskél, nem köti sikerekhez, pénzügyi helyzethez, meglévő vagy hiányzó tulajdonságokhoz az elfogadást, az elismerést és a szeretetet.

 

Szeresd a szüleidet, testvéreidet, de ne küzdj az elismerésükért, mert ez teljesen felőröl és nem tudod meglátni azokat az embereket akik valóban úgy szeretnek ahogy vagy!

 

A megoldás

A gondolkodásodon való változáshoz nagyon jó módszer a kineziológiai stresszoldás. Segít távolabbról rálátni az életedre, a családodra. Felismerheted a családon belüli esetleges szerepek felcserélődését vagy megláthatod azt, hogy miért is így rendeződik a családod, ahogy. Segít az oldás a belső magabiztosságod megtalálásában, így kevésbé lesz szükséged a külvilágból jövő folyamatos megerősítésekre.

 

Eszter

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.