Tanulás hatékonyan – PACE

Tanulás hatékonyan – a saját tanulási tempó kialakítása

Az alábbiakban leírok egy nagyon egyszerű módszert amit minden reggel illetve minden tanulás megkezdése előtt elvégezhetünk mi magunk is a gyermekünkkel:

A gyakorlat neve PACE, és a Brain Gym – EDU Kineziológia gyakorlatában található.

A szó jelentése: lépés, tempó. Azon az elven alapszik, hogy mindenkinek megvan a saját tempója a tanulásban. Hogyan tud optimálisan és a leghatékonyabban tanulni. A gyakorlatsor végzésével ezt az optimális állapotot, illetve az ehhez szükséges energiát állítjuk be.

Lássuk mit jelentenek a szavak:

P: pozitív ; A: aktív ; C: clear (világos) ; E: energetizáló

 

A gyakorlat 4 egyszerű lépésből áll:

  1. Igyál egy pohár vizet!
  2. Tedd a köldöködre az egyik kezed, a másik kezeddel masszírozd meg a (vese-27 pontokat) kulcscsont alatt található két pontot! Úgy tudod a legkönnyebben megtalálni, hogy kicsit előre húzod a két vállad és akkor meglátod a kulcscsont alatt két mélyedést, ott kell masszírozni.
  3. Középvonal keresztező mozgás. A kezünkkel az ellentétes térdet érintsük meg. Olyan mint az indián szökkenés csak keresztbe. Ezt legalább 12x végezzük el (egynek számít, ha a jobb és a bal térdet is megérintettük)!
  4. Az utolsó a Cook-csomónak nevezett gyakorlat. Itt összecsomózzuk, majd kiegyenlítjük az energiánkat.

 

A gyakorlatsor grafikusan:

Figyelem! Nem csak gyerekeknek, hanem felnőtteknek is ajánlom a gyakorlatokat!

A további cikkek a témában: Tanulási fokozat az integrált agyműködés

Illetve: Miért kapcsolnak le a gyerekek?

.: Eszter

 

 

 

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.