Mit üzen a fájdalom? Mit üzen a betegség? Mit üzennek a tünetek?

posted in: Kineziológia, stresszoldás | 1

Mit üzen a betegség?

A betegségeknek, fájdalmaknak és egyéb tüneteknek mind jelentése van. A testünkben lévő (el)változásokat lelki változások okozzák. Az ember fizikai teste a legsűrűbb anyag, ezt körülveszi az éteri test, asztrális test, mentális test.

A fizikai testen túlnyúlva az ember több testtel is rendelkezik. Az éteri test úgy veszi körbe a fizikai testet, mint egy kesztyű a kezet. Rásimulva, az alakját felvéve. Az asztrális test bőven túlnyúlik az éteri testen és már kevésbé hasonlít formája az emberi testhez. A mentális test egyre inkább tojás alakú formát vesznek fel, körbeölelve a többi testet.

aura

A kép forrása: http://www.chargedwater.com/energetic-anatomy/aura-7-major-levels/

A lelki elakadások, stresszek, szomorúság vagy megoldatlan ügyek elsőként a felsőbb rétegekben jelennek meg. A fizikai test szintjére csak később kerülnek. Ekkor keletkeznek az első tünetek. Lehet, hogy olyan apró bosszúságok formájában, mint a rossz alvás, sírósság, kimerültség. Ha ezen a szinten vagy akár a felsőbb szinteken nem oldjuk meg a problémáinkat, akkor erősebb jeleket kapunk a testünktől, ami fájdalom formájában jelentkezhet.

Ezért érdemes kineziológiai oldásra járni vagy részt venni Bach virágterápiás beszélgetésen, vagy egyéb alternatív gyógymódhoz folyamodni, mert kiválóan működnek megelőzésként. Ha a felmerült élethelyzetet, amit nehezebbnek érzünk, minél hamarabb megoldjuk, akkor nem kerül le az Ügy a fizikai szintre.

A tünetek a test nyelvén azt jelentik: Állj! Amit most csinálsz az nem válik hasznodra. Ideje pihenni, újraértékelni, gondolkodni. Van valami amit tenned kellene, de nem teszed. Találd ki mi ez és tegyél valami építő jellegű dolgot, hogy visszaállítsd az egyensúlyt az életedben!

Az alábbiakban a tüneteket, testi jelzéseket a Viselkedési Barométer (3-in-1 Kineziológiai ágban használatos) alapján fogom bemutatni.

Az alábbi összefoglalás inkább általánosságban mutat rá a tünetek mondandójára.

Mit üzen nekünk a test jobb vagy bal oldalán a fájdalom?

Az arc (a szemöldök alatt) és a test jobb oldala a bal agyféltekével kapcsolatos ügyeket tükrözi. Az agyféltekék működéséről és feladatairól, összehangolásáról, ebben a bejegyzésben olvashatsz: Az integrált agyműködés címmel.

A bal agyfélteke a kontrollal kapcsolatos ügyekért, a férfi energiáért, az apánkkal való kapcsolatért, a fizikai erőnkkel kapcsolatos ügyekért, az önképünkért felel. Ezen ügyeinkben való elakadásunk tünetei a testünk jobb oldalán jelentkeznek.

Mik lehetnek ezek az elakadások? Például félelem a kontroll elvesztésétől. Félelem attól, hogy kicsúszik a kezünkből az irányítás. Ez nagyon sok embert érint mostanában. Jellemző, hogy túlszabályozzuk az életünket és nem merjük magunkat rábízni az Isteni energiákra és az élet áramlására. Lehetnek még az “EGO” ügyeink. A magabiztosságunkkal kapcsolatos ügyeink. A versenyképességünk kérdése, alkalmasságunk kérdése. A változástól való félelem. Az elkerülés, a megtagadás.

Ha a fájdalmaink, tüneteink a testünk jobb oldalán jelentkeznek a fenti kérdésekre keressük meg a választ. Gondolkodjunk el a fenti lehetőségeken. Ha megtaláljuk magunkban a választ, enyhülnek a tüneteink. Ha önmagunktól nem jövünk rá a fájdalmaink lelki gyökerére és üzenetére, akkor keressünk fel egy kineziológust. A kineziológiai oldás segít felismerni és feloldani a blokkjainkat, stresszeinket, félelmeinket.

 

Nézzük a test bal oldalát ami a jobb agyfélteke működéséhez kapcsolódó dolgokat tükröz.

Ehhez az oldalhoz kapcsolódik a kreativitás, az új dolgok felismerése, felfedezése. Ide tartozik a női energia, az anyához kapcsolódó ügyeink. Magukba foglalják az ember lényegi hatalmát, képességét a pozitív változásokra és megvalósítására. A holisztikus látásmód és kreatív kifejezés tartozik ide. Új lehetőségek megvalósítására való hajlam. Az erőfeszítés nélküliség, a könnyedség, a befogadás, az áramlás. Ezek a pozitív ügyek. Ha azonban a test bal oldala jelez akkor vizsgáljuk meg mindezen könnyedség, áramlás, befogadás, kreativitás blokkolását is. Ez jöhet önmagunkon belülről vagy a külvilágból felénk áramló megtagadásból is. A kudarc, az erőtlenség akármilyen ok vagy kifogás miatt. Önmagunk iránti felelősség elfogadásának blokkoltsága.

Mit üzen a köldök felett és a köldök alatti tünet?

Felett:

A köldök feletti rész a tudatos szint működésével kapcsolatos. Az itt és most kérdésével. A kezemmel tudatosan nyúlok valami felé vagy utasítok el valamit. Ez a rész a jelen, vagy a nagyon közeli múltban történt esetekkel kapcsolatos, vagy ha a múltban történt valami, de még mindig rágódunk rajta a jelenben.

Alatt:

A láb, a csípő mutatja a tudatalatti részt. Haladunk-e a célunk felé? Vagy éppen távolodunk attól? Tudjuk-e egyáltalán a célunkat, látjuk-e az utunkat? El merünk-e rajta indulni? Vagy a tudatalatti félelmeink megbénítanak, blokkolják a lábaink, csípőnk mozgását egy megjelenő fájdalommal?

Mit mutat a test eleje és a test hátulja?

A test eleje a jelenben lévő ügyeinket mutatja, az éppen most állapotát. Ha itt jelentkezik a tünet, vagy fájdalom az a közelmúltban vagy éppen a jelenben megtörtént eseményre (ami stresszt okozott) utal.

Például a torokfájás azt mutatja, hogy ki kellene mondanod amit valójában gondolsz. Miért nem mondod ki a saját igazságodat? A ki nem mondott érzések fojtogatnak. Köhögést okozhatnak. Ami elakadt (a ki nem mondott szavak, érzések) szeretnének a felszínre jönni, de visszatartod?

A test hátulja, a múltat képviseli. Ha hátul fáj, akkor túlságosan nagy terhet cipelsz magadon ahhoz, hogy elviseld. Az izmokba bezáródik az a sok feszültség, félelem, harag és sértődöttség amit a múltaddal kapcsolatban hordozol magadban. Az izmaid amelyek merevek az elnyomott érzésektől, lekapcsolnak, ezzel korlátozzák a rugalmasságot, a könnyed mozgást. A merevség, a mozgásban való korlátozottság fájdalomhoz vezet.

mit üzen a fájdalom

Mit tegyél, ha fáj?

Vizsgáld meg a fájdalmat. Lokalizáld be. Keresd meg pontosan a helyét. Figyeld meg a kiterjedését. Keresd meg az üzenetét amit hordoz és dolgozz rajta kineziológiai oldással és változtass a hozzáállásodon. Keresd meg a félelmeidet a stresszeidet, blokkjaidat és oldd fel őket a kineziológiai stresszoldás segítségével. Valamit mindenképpen csinálj másképp! Ahogy fent is írtam, a fájdalom üzenete az, hogy ÁLLJ!! Valami nem jó! Változásra van szükség!

A betegségek arra nagyon jók, hogy megmutatják nekünk, hogy az életünkben mit nem oldottunk még meg. Min változtassunk. Milyen Üggyel van még dolgunk.

Természetesen a stresszoldás nem helyettesíti az orvosi kezelést, viszont hatékony kiegészítője annak. A jó kineziológus nem diagnosztizál, nem ír elő semmilyen kötelezően beszedendő gyógyszereket, cseppeket vagy gyógyszeres kezelést. A kineziológiai stresszoldás során a test energia áramlásának helyreállítása a cél, ezzel beindítva a test öngyógyító folyamatait.

 

*.* Eszter

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

  1. 10+2 testi jel, hogy a stressz szinted elérte a határait - BOLDOGSÁGIRÁNYTŰ - Kineziológia, Bach virágterápia, Brain Gym kineziológia

    […] Bízom benne, hogy a személyes példámmal sikerült jobban rávilágítani, hogy milyen formában és milyen üzeneteteket küld a testünk, amikor változtatásra van szükség! Ha a fenti állapot hosszan fennállt volna az életemben (szerencsére nem, mert sikeres kitűnő vizsgát tettem), akkor egyre erősebb és erősebb jelzéseket küld a test. Hosszan elhúzódó betegségek, krónikus betegségek, fájdalmak formájában. […]

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.