Bach virágterápia – Dr. Edward Bach életútja

posted in: Kineziológia, stresszoldás | 1

Dr. Edward Bach életútja

1886. szeptember 24-én született a Birmingham melletti Moseley-ben. Walesi származású rézöntő család, első szülött gyermeke.

1903 – 1906 Gyenge fizikuma ellenére beállt apja rézöntő műhelyébe tanoncnak. Itt kezdi el megfigyelni a többi munkáson a különböző testi betegségek és lelki konfliktusok összefüggéseit.

1906 – 1913

Orvosnak tanul Birminghamben és Londonban. Próbaidejének letöltése után a londoni University College Hospital baleseti sebészetén kap állást. Majd később a kórház bakterológiai és immunológiai osztályán asszisztensként dolgozik.

Kutatásai folyamán összefüggéseket fedez fel az emberi bélben lévő specifikus baktériumtörzsek és krónikus kórjelenségek között. Sikerül feldolgoznia oltóanyagnak különféle baktériumtörzseket.

1917

Bach egészsége megromlik, lépéből daganatot távolítanak el. Kezelőorvosai csupán 30 napot jósolnak neki. Túléli, mert erős vágy hajtja, hogy befejezze kutatómunkáját.

1908 – 1922

Felépülése után a londoni Homeopatic Hospitalban kezd dolgozni és megismerkedik Hahnemann psora elméletével. Ezután oltóanyagait homeopátiás nozóda formájában dolgozza fel, melyeket 7 csoportra oszt. Kidolgozta minden csoport kedély jellemzőit. Minden nozódához hozzárendelt egy meghatározott személyiségtípust.

Mivel ennél több és tisztább gyógyíreket keresett, érdeklődése a növények felé fordult.

1920 – 1928

Londonban megnyitja rendelőjét, tanácsadást tart olyanoknak is, akik nem tudnak fizetni. Rájön, hogy a 7 nozód csupán a psora fogalmába összefoglalt jelenségeket gyógyítja, a többi krónikus betegséget nem. Keres és talál növényeket melyek a nozódokhoz hasonló rezgésűek, viszont pozitív rezgéssel rendelkeznek, szemben a nozód negatív rezgésével.

1928-tól

Bach doktor fokozott figyelemmel kíséri a megbetegedéseknél a pszichikus komponenseket ami bizonyos lelki személyiség típusok és az emberi természet reakció módozatainak intuitív felismeréséhez vezet.: minthogy az emberek lelki személyiségtípusok valamelyikébe tartoznak, mindenfajta kórjelenségre mindig azonos vagy nagyon hasonló módon kellene reagálniuk. Publikálja írását, Új gyógyírek és alkalmazásuk címmel.

1930-tól

Eladja orvosi rendelőjét, felszámolja laboratóriumát. Ettől kezdve kizárólag a személyiségtípusok tanulmányozásának és specifikusan a gyógyító növények felkutatásának szenteli idejét. Asszisztensnőjével Nora Weeksszel felkutatják és feldolgozzák az un. “tizenkét gyógyító” virág közül az első kilencet. Kidolgozzák az un. napoztatásos eljárási módszert is.

1931- től

Felfedezi a “tizenkét gyógyító” sorozatának még három gyógyírját.

A “tizenkét gyógyító” : Impatiens, Mimulus, Clematis, Agrimony, Chicory, Vervain, Centaury, Cerato, Scleranthus, Water Violet, Gentian, Rock Rose.

1932

Bach doktor kiadja írását,  “Szabadítsd fel tenmagad” címmel. Ennek hatására megfenyegetik, hogy kizárják az orvosi nyilvántartásból.

1933

Újabb virágok felkutatásán dolgozik. Megtalálja az un. “négy segítőt”. Ezek a Gorse, Oak, Heather és a Rock Water. Két nagy londoni gyógyszertárnak ingyenesen bocsájtja rendelkezésére a tinktúrákat, azzal az utasítással, hogy a lehető legalacsonyabb áron értékesítsék.

1934 – 35

Bach megtalálja az utolsó három virágot az első gyógyírsorozathoz. Ezek a Wild Oat, Olive Vine.

Összeállítja a Rescue keveréket.

Tovább folytatja kutatásait az emberi lelkiállapotokról. Ő maga is átéli a negatív lelkiállapotokat és ilyenkor talál rá a megfelelő növényekre. Az esszencia feldolgozása és bevétele után a beteges szimptómák néhány órán belül eltűnnek. Asszisztense segítségével további 19 gyógyírt talál.

1936

Bach doktor ebben az évben a művét befejezettnek tekinti. Elindul országosra tervezett előadókörútjára, hogy terápiáját minél szélesebb körben megismertesse.

1936 november 27-én szívelégtelenség következtében meghal.

Nora Weeks és Viktor Bullen 1978-ig folytatják a munkásságát, majd kijelölik azokat akik a mai napig is a Bach Központban, Bach művének továbbvivői.

 

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.