Karácsonyi készülődés stressz nélkül

posted in: Kineziológia, stresszoldás | 0

Karácsonyi készülődés

 

Az elmúlt napokban sok kliensemmel beszélgettem, hogy náluk milyen a karácsony. Van-e teljesítmény kényszerük az év legnagyobb ünnepével kapcsolatban.

Mindegyikük azt válaszolta, hogy nem izgulja túl a karácsonyt. Természetesen van teendő listája és megtesz mindent, hogy szép és meghitt ünnepet töltsön együtt szeretteivel, de a saját határain belül.

Van aki egyszerűen elvonul, elutazik. Náluk ez a bevált szokás évek óta. Van, aki hidegtállal készül, nem izgulja túl, hogy 5-6 fogás kerüljön az asztalra.

Azt gondolom, hogy éppen elég az a fáradtság, amit az év vége közeledtével érzünk. Ilyenkor a legtöbb munkahelyen év végi zárás van, lehet, hogy ilyenkor van a legtöbb munka is. Az iskolákban már a fél évi bizonyítványokra készülnek a gyerekek, írják a nagy dolgozatokat. Azt hiszem ez pont elég mindenkinek.

Ne mutass rossz példát a gyermekeidnek, hogy önmagad feláldozva idegesen, örömtelenül, ájulva tálalod fel az ünnepi vacsorát. Nem tudsz igazán örülni az ünnepnek, a pihenésnek. Már napok óta veszekedtek a pároddal és csak az ajándékozás idejére hagyjátok abba egymás piszkálását. Ugye nem ezt akarod?

Ne feledd!! Minden belőled indul ki! MINDIG VAN VÁLASZTÁSOD!!

 

Az alábbiakban olvashatsz néhány tippet a könnyebb karácsonyi készülődéshez:

  • Ha tudod, hogy a munkahelyeden az év vége a legfárasztóbb, akkor utazz el novemberben egy pár napot lazítani.
  • A karácsony a hagyományokról és a hagyomány teremtésről szól! Ne feledd! Ezt a mintát viszik tovább a gyermekeid.
  • Legyél lazább! Ha valami nem sikerül, ne bántsd magad!
  • Fogadd el, hogy neked is vannak határaid. Fizikai és lelki terhelhetőségnek is vannak határai. Tudd, hogy hol van a Tied és ne menj el a végéig!
  • A szeretetedet ne a fogások és ételek mennyiségével fejezd ki, inkább azzal, hogy megteremted a családodnak a harmóniát a meghitt beszélgetéseket, a pihenést és az otthon melegét!
  • Keress olyan hagyományokat ami a család összetartozását segíti.
  • Legyen teendő listád!
  • Legyen bevásárló listád!
  • Delegálj feladatokat. Kérj segítséget, ne akarj mindent egyedül megoldani!

Ha nagyon összecsapnának a fejed felett a hullámok, olvasd el az otthoni stresszkezelési tippjeimet és alkalmazd minél többször.

 

Eszter

 

 

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.