Vendég vélemény – gondolatok a kineziológiai stresszoldásról

Krisztina kipróbálta a stresszoldást és az alábbi kedves levéllel lepett meg. Sok szeretettel ajánlom mindenkinek, aki még nem járt kineziológusnál és természetesen annak is, akinek nem ismeretlen az érzelmi stresszoldás.

Eszter

Ha esetleg azon gondolkoznál, hogy kineziológushoz fordulsz – gondolatok az érzelmi stresszoldásról

 

Mindenki életében vannak válságok, elakadások, legyen az párkapcsolattal, gyermekneveléssel,  egészséggel, gyásszal, szerelemmel kapcsolatos. A válságok lehetnek kisebbek, nagyobbak, feldolgozhatók és hosszú éveken át gyötrőek. Megtehetjük, hogy elrejtjük őket, és azt is, hogy szembenézünk velük – vagy azért mert olyan súlyosak, hogy nehezen viseljük a terhét, vagy azért mert a gyakoriságuk miatt már nem tudjuk nem észrevenni, hogy ezzel a problémával kezdenünk kell valamit, vagy a környezetünk “kényszerít” rá, hogy szembenézzünk vele, vagy egyszerűen – és talán ez a legnehezebb – mert mi magunk akarjuk megoldani, belső indíttatásból, hogy örömtelibb, teljesebb életet élhessünk, és hogy adjunk egy kicsit a személyiség fejlődésünknek vagy mi, ahogy ma nagyon divatosan hallhatjuk.

Ha megszületik a gondolat:

Ha a gondolat megszületik, hogy segítségre van szükségünk, sok lehetőség közül választhatunk; tanítómestereket keresünk, elmegyünk jógázni, coachhoz fordulunk, vagy egyszerűen csajos estéket szervezünk, ahol jól kidumálhatjuk magunkat, pszichológust keresünk…………….vagy kineziológushoz fordulunk.

Én nagyon régóta gondolkoztam az utóbbi lehetőségen, és aztán a dolgok úgy alakultak – micsoda véletlen – hogy egy szakembert nagyon közel sodort az élet hozzám. A kapcsolatunk szorossá vált, szinte minden nap találkoztunk, beszélgettünk, de az érzés, hogy ki kell próbáljam a kineziológiát, csak hónapokkal a találkozásunk után erősödött meg bennem. Nem tudtam mi fog történni, csak úgy belevágtam, talán még szkeptikus is voltam, de várakozással teli.

A stresszoldás

Nem néztem utána, nem készültem fel, nem böngésztem a neten keresve, hogy mi fog velem történni, csak belevágtam. A szakember csak annyit kért tőlem, hogy egy jól meghatározott és megfogalmazott célom legyen, amit ott és akkor ki tudok mondani és le tudok írni. Hát bevallom az érzések kavarogtak bennem, a pontos cél hiányzott, megfogalmazni egyáltalán nem tudtam, úgyhogy ilyen értelemben kicsit döcögősen indult az első foglalkozás.

Pontos cél nélkül nem indulhatunk el – hangzott a szakember tanácsa. Na akkor össze kell szednem magam, valamit meg kell fogalmazni, mert különben órákig fogok itt ülni – gondoltam magamban.

Persze aztán sikerült a célt megfogalmazni és végtelen nyugalommal  adtam át magam a kezelésnek.

Nem tudtam mi fog történni és ma sem tudom, hogy a módszer hogyan működik, de működik. Most sem tudom igazán elképzelni, hogy a test izmai hogyan képesek a gondolataidat az érzéseidet közvetíteni. Fontos a jelenlét, az önmagadra figyelés és egyszercsak a tükörről lehullik a függöny. És ott állsz önmagad valójában a fájdalmaiddal, a problémáiddal, a hibáiddal – nincs mellébeszélés, megkapod azt, amit eddig nem mertél kimondani, amit eddig féltve rejtegettél. Minden mondat nehéz, fájdalmas, a könnyeid sem maradnak el, de egyszerre felemelő, azt érzed, hogy húha mekkora lépést tettem előre.

Mert a fájdalmas szembenézést megoldások és eszközök követnek, pozitív megerősítés nélkül biztosan nem fejezitek be a kezelést. És amikor vége a kezelésnek visszacsöppensz az életbe és elviszed magaddal a gondolat és érzés morzsákat, amikre igazán szükséged van a továbblépéshez.

Az érzések és válaszok

Kétségbe voltam esve, hogy ez meg ez hogyan volt? mit mondott? mit olvastam? ……………elfelejtettem. Nem baj, ami fontos volt, az megmarad, meg-meg jelenik a gondolataidban, a tetteidben és lassan lassan megjelennek a miértekre a válaszok is. Egy-egy gyermekkori meghatározó érzés, egy-egy ráeszmélés a téves gondolkodásra, a téves paneljaidra, amit nap mint nap használsz – de már látod, hogy másképpen kellene. Ha kicsit odafigyelsz magadra a válaszok jönnek, a kineziológia “csak” egy eszköz, hogy a kapukat felnyissa. A végén a meló úgyis rád marad, de a kineziológia kifinomult eszközrendszer ahhoz, hogy lépésről lépésre szembenézzünk önmagunkkal, pont olyan tempóban, pont akkora lépésekkel, ahogy azt TE megengeded önmagadnak.

Érdekes élmény az biztos, és aztán vannak még ilyen “földi” hozadékai is – legalábbis amit én tapasztaltam – megérkezett a kedv (a tél közepén) a mozgásra, jobban odafigyelek a folyadékbevitelre, a táplálkozásra és a stresszes mindennapokban egyre többször jelenik meg a nyugalom , a jó értelemben vett üresség, a béke. Ez azért csoda, mert ez a béke nem egy tervezett, tudatos valami, hanem CSAK ÚGY VAN – meglepő igaz?

Nem tudom,hogy a módszer mitől működik, de működik, eddig legalábbis ezt tapasztaltam és úgy döntöttem, hogy tovább megyek, folytatom az utat.

Ja és a nyitottságod mellé természetesen kell egy jó szakember, akit én meleg szívvel tudok ajánlani, mert hát nem mindegy kivel osztod meg a legszemélyesebb gondolataidat és legféltettebb fájdalmaidat.

Krisztina

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.