Bach virágterápia – segítő beszélgetés bemutatása

A Bach virágterápiáról már többször írtam. A kineziológiai oldásban való használatáról és Dr. Edward Bach életútjáról is.

Bach virágterápia – segítő beszélgetés bemutatása

Most arról szeretnék írni, hogy néz ki egy Bach virágterápiás segítő beszélgetés és hogy tud segíteni az egyénre szabott Bach virágesszencia keverék.

A Bach virágterápia a rezgés terápiák közé tartozik. Azt veszi alapul, hogy mindenki, minden ember egy életfeladattal született a Földre. Ha eltér ettől az életfeladattól vagy eltérítik akkor ez egy belső feszültségben jelentkezik.

Belső feszültséget szülhet az is, ha nem tudjuk elfogadni önmagunkat olyannak amilyenek vagyunk.

Vagy belekerülünk egy olyan élethelyzetbe ami nem várt reakciókat hoz elő belőlünk.

Lehet, hogy együtt él valakivel aki előhoz belőle bizonyos viselkedést vagy tulajdonságokat.

Lehet, hogy nem vállalja fel egy helyzetben a saját tulajdonságait az illető személy.

 

” A betegség nem kegyetlenség, nem is büntetés, hanem egyfajta korrekció. A lélek eszköze, amellyel rámutat hibáinkra, hogy visszatartson a nagyobb tévedések elkövetésétől, megakadályozza, hogy további kárt okozzunk, és visszavezessen az igazság és a fény útjára, melyről soha nem kellett volna letérnünk. ” Dr. Edward Bach

Meddig tart egy segítő beszélgetés?

A Bach virágterápiás beszélgetésen, ami általában 40-60 percet vesz igénybe, a kliens egy adott problémájának vagy élethelyzetének a hátterében lévő érzelmeket derítjük fel.

Néha nem könnyű az ügyünk mélyére nézni. A segítő beszélgetés során a célzott kérdések feltevésével segítelek abban, hogy a jelenlegi helyzet, konfliktus mélyére láss. Az a tapasztalatom, hogy a kliensek – ha jól kérdezünk –  kimondanak olyan dolgokat is, amiket még talán önmaguknak is félnek bevallani. De tudjuk, hogy a probléma felismerése vagy annak érzelmi felismerésével már elindulunk a javulás útján.

Miközben a kliens beszél én jegyzem az elhangzott érzelmekhez tartozó virágokat.

Például:

Kliens: Olyan türelmetlen vagyok, miért nem tartok már ott az életemben, hogy…

Én (amit felírok): Nebáncsvirág – Az idő (türelem) virága.

A beszélgetés során több virágot felírok, sokszor 10-15 virágot is. A beszélgetés vége felé átbeszéljük, hogy melyik virágesszencia lenne a legmegfelelőbb. Melyikhez tartozó információk adják vissza a leginkább az adott érzéseket ami a kliens lelkében zajlik.

Nagyon fontos, hogy csak az adott pillanatra (közeli jelenre) koncentrálunk. A virágokat pedig a negatív érzelmek alapján választjuk ki, de átbeszéljük azt is, hogy amint a negatív érzelmeket feloldotta a keverék, mi lesz az a pozitív viselkedés vagy érzelem amit majd kivált a virágkeverék.

A beszélgetés végén elkészítem a Bach virágesszencia cseppekből egyénre szabott keveréket. Ezt körülbelül 3 hétig szedi a kliens, majd utána újra találkozunk és megbeszéljük az eredményeket. Ezután összeállítunk egy másik virágesszencia keveréket.

A kliens a 3 hét alatt bekövetkező változásokat naplózza, ez segítséget ad a következő keverék összeállításához. Ezután már nincs “kötelező” találkozó. Ha a kliensem igényli, akkor tudom őt fogadni kineziológiai stresszoldásra, vagy újabb Bach virágterápiás beszélgetésre.

Mindig el szoktam mondani a kezelés végén, hogyha úgy érzi szükséges, keressen meg nyugodtan telefonon a 3 hét alatt is.

Ügyek, amire készítettem már Bach virágesszencia keverékcseppeket:

 • álmatlanság
 • rémálmok
 • vizsgadrukk
 • tanuláshoz, koncentráláshoz segítség
 • válás
 • nem találja a helyét a világban
 • nincs jövőképe
 • túl kimerült
 • reménytelennek látja a helyzetét
 • fáradt, de mégse tud lazítani
 • mindent 150 %-on akar teljesíteni
 • betegség után a gyógyulás meggyorsítása
 • félelem a sötéttől
 • szétszórtság

A Bach virágterápia egy gyönyörű és nagyon gyengéd módszer. Kicsi gyerekeknél és áldott állapotban lévő nőknél is nyugodtan lehet alkalmazni. Nem okoz rászokást, semmilyen függőséget. Nincs mellékhatása, nem lehet túladagolni.

Szeretettel várlak, ha szeretnél részt venni és megtalálni a megoldásodat!

 

Eszter

 

 

 

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.