Oldás – Kiteljesítem a lelkem

posted in: Kineziológia, stresszoldás | 0

Történetek oldásokból

Járt hozzám egy férfi, nevezzük Ádámnak. Ádám körülbelül 50 éves, párkapcsolatban él.

Azzal keresett meg, hogy nem látja az élet értelmét, nem tud örülni semminek. Pánikol, nem tud menni sehova, pedig nagyon szeretne.

A munkáját ellátja, ami utazással is jár, de ha ismeretlen helyre megy, akkor előre fél, izgul, izzad.

Ehhez társul egy cukorbetegség. Megjegyzés: a cukorbetegség egyik üzenete: nem tudom élvezni az élet édességét. Itt már vissza is köszön, hogy nem tud örülni semminek, nem találja a helyét.

Az oldások során több életszakaszban is jártunk. Visszatérő üzenetekkel, félelmekkel is foglalkoztunk. Úgymint: veréstől való félelem, büntetéstől való félelem, a kontroll elvesztésétől való félelem. Az adás és elfogadás képessége, a szeretet áramoltatása.

Hónapról-hónapra haladtunk egyre lejjebb és beljebb az ok gyökeréig. Ami érdekes és látványos volt, hogy minden oldás előtt úgy jött be, hogy alig tud járni, mindene fáj. Nincs egy állandó visszatérő fájdalma, hanem mindig máshol, máshogy szúr, fáj.. Dereka, lába, karja válla…és folytathatnám a sort. Szinte úgy kellett betámogatni az ajtón. Az oldás végeztével, pedig szökellt, akkor nem fájt semmi.

Itt jön a kliens munkája

Ahogy haladtunk előre a folyamatban, úgy igyekeztem őt gyengéden terelgetni az új kipróbálása felé, miszerint menjen el ismeretlen helyekre, új étterembe akár. Próbálgassa magát. Nem nagyon bírta rávenni magát, nem hitte, hogy ez neki sikerülhet… így az Élet közbeszólt…

Történt ugyanis valami, amit nagy nevetések között mesélt el a kliensem. Egy dobozos autóval járt dolgozni, aminek a hátsó részében tartotta a szerszámokat. Valamiért be kellett teljesen másznia a dobozba, ami hogy hogynem rácsukódott…

El tudod azt képzelni, hogy mit érezhet az az ember, aki meg van arról győződve, hogy ő pánikbeteg, fél mindentől amit nem tud kontrollálni? Retteg az új dolgoktól, az új helyzetektől. Ráadásul a mozgásában korlátozott, mert mindig fáj valamije?

Ez az ember az első pillanatban azt hitte, hogy ott fog szörnyethalni a dobozos autóba bezárva. Elmondása szerint régen ez is történt volna. Tombolt volna, őrjöngött volna, mint egy bezárt vadállat. Megjegyzés: a stressz egy beszűkült tudatállapotot eredményez, ezért nem tudunk gondolkodni, lefagyhatunk, őrjönghetünk vagy menekülnénk az adott helyzetből, ha tudnánk.

És most jön a csavar.

Valójában az történt, hogy az első pánik érzés után, tudatosan megnyugtatta magát. Megjegyzés: a stresszoldás eredménye, hogy visszakapjuk azt az érzést, hogy van választásunk. Ádámnál is ez történt. A régi szokásos működést felváltotta a tudatosság. Amikor csökkent a stressz, akkor el tudott kezdeni gondolkodni. Eszébe jutott, hogy ott van valahol a fejlámpája. Megkereste és felvette a fejére. Így már nem a teljes sötétségben ücsörgött. Majd a szerszámos ládákból elő tudott szedni néhány eszközt, amivel megpróbálta szétszedni belülről a zárat. A régi működése az lett volna, hogy szétveri belülről az autót. Miközben szerelt, néha kiszólt a dobozon keresztül, hogy “Segítség! Bezáródtam! Segítsen valaki!”

Eltelt egy kis idő és egy hölgy nyitotta ki az autó hátsó részét. Csodálkozva nézett a sötétben, fejlámpával a fején kucorgó férfira, akit ott talált.

Ezután a történet után felismerte a kliensem, hogy mekkora változást hoz az életébe a stresszoldás. Ő maga is meglepődött, hogy eltér a szokásos reakcióktól és képes új választásokat, szokásokat tenni, másképp működni, mint amit az elmúlt közel 50 év alatt tapasztalt magán.

Az oldási folyamat megkoronázása az volt, amikor a születése 4. fázisához kellett visszamenni. Megjegyzés: amikor a baba ténylegesen megszületik. Azt hiszem, itt ténylegesen újjá született Ádám. Kaptunk hozzá egy plusz oldó mondatot: “Felelősséget vállalok a spiritualitásom kiteljesedéséért.” Spirit=lélek. Kiteljesítem a lelkem. Ugye, emlékszel kedves olvasó, hogy mivel érkezett hozzám Ádám? ” Nem okoz örömet az élet, nem találom a helyem, nem tudok örülni…”

Az oldások után Ádám elköltözött, új életet kezdett a szívének kedves telkén. Új város, új lakóhely, új környezet, új emberek.

Szívből gratulálok! Köszönöm, hogy kísérhettelek a változás útján!

Eszter

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.