Családállítás – Egyenrangú partnerkapcsolat kialakítása

Esettanulmány az oldásokon megtapasztaltakból

Eset: nő, nevezzük Évának. Azzal az üggyel érkezett, hogy az eddigi életében nem tudott egyenrangú párkapcsolatot kialakítani. Akiket eddig választott, mindannyian mind egzisztenciában, családi háttérben, intelligenciában, ambícióban, gondolkodásban, tanulmányokban messze elmaradtak tőle. Mindig hasonló partnereket vonz és nem érti miért. Ezen szeretne változtatni. Vágyik az egyenrangú kapcsolatra.

Kezdő kép: beáll a térbe Éva képviselője és beáll az egyenrangúság képviselője. Éva látja az egyenrangúság képviselőjét, de csak oldalt. Az Egyenrangúság képviselője nem látja Évát, azt se tudja, hogy létezik.

Beállításra kerülnek Éva szülei. Éva anyjának a képviselője messze áll mindenkitől. Nem néz Évára, nem foglalkozik vele.

Éva apjának a képviselője mereven nézi a padlót, senkivel nem foglalkozik.

Évát senki se látja. Ő lát és érzékel mindenkit, azt várja, hogy észrevegyék végre.

Megjegyzés: ha bármelyik képviselő kifelé néz vagy lefelé néz, akkor ott valaki hiányzik a családrendszerből.

Háttérinfó: Éva úgy tudja, hogy volt előtte egy elvesztett magzat, utána hamar megfogant Éva.

Beállításra kerül a térbe az elvesztett magzat képviselője. Lefekszik a földre. Az apa képviselője mellé rogy. Senki és semmi nem létezik neki, csak az elvesztett gyermek.

Éva képviselője ott áll a térben, senki nem figyel rá. Még mindig nem látja őt senki.

OM (oldómondat) apa felé: Én itt vagyok! Élek!

OM az elvesztett magzathoz: Te meghaltál, de én élek!

Változik az energia. A magzat lelkének a képviselője megnyugszik, becsukja a szemét.

Éva az anya képviselőjének a lábához ül a földre. Nagyon elfáradt, semmi ereje nincs. Hozzáér az anya lábához, töltődik a női energiával.

Kis idő múlva Éva feláll.

OM az anyának: Köszönöm az életemet! Hálás vagyok érte!

Beállításra kerül a térbe Éva öccsének a képviselője. Az anya képviselője azonnal odafordul minden figyelmével az öccs felé. Évára megint nem figyel senki.

Az öccs képviselőjével kimondatják Éva felé: Tisztellek téged! Igaz ez? Kérdezi az állítást vezető. Éva öccsének a képviselője nevet. Nem igaz.- mondja. Szeretem, de nem tisztelem Évát.

Amikor Éva képviselője kimondja a szüleinek, hogy hálás vagyok, köszönöm az életem. Mindent megadtatok, ami lehetséges volt, akkor megint elkezd változni a mező.

Az Egyenrangúság észreveszi Évát. Elkezdenek nagy szeretettel egymás felé közeledni. Senki és semmi nem létezik nekik egymáson kívül, csak ők vannak. Mikor megfogják egymás kezét, az Egyenrangúság képviselője azt mondja Éva képviselőjének: Látlak téged! Olyan igazából, igazán.

Ekkor Éva beáll az őt képviselő helyére. Összeölelkeznek az Egyenrangúság képviselőjével. Így Éva is megtapasztalja milyen érzés amikor tényleg látják őt. Amikor egyenrangú másokkal és nem láthatatlan.

Összefoglalás: Éva mindig maga alá választott, mert számára ismeretlen volt az egyenrangúság fogalma. Mindig olyan férfiakat választott akik több szempontból is kevesebbnek bizonyultak mint ő. Olyat, akik felett uralkodhatott, ezzel támogatva a saját önbizalmát. Évának kevés volt az önbizalma mindig is, mert nem is ismerte azt, hogy őt magát önmagáért elismerik, látják, észreveszik. Ehhez választott párt. Ezt gyönyörűen megmutatta a mező.

Ha szeretnéd meglátni, hogy az elakadásaid mögött mi húzódik, akkor jelentkezz be családállításra.

Eszter

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.