Éld túl a válást, szakítást! Jó, de hogyan?

posted in: Kineziológia, stresszoldás | 1

Válni mindig nehéz. Egy út vége, egy veszteség. Idő kell, amíg meglátjuk, van élet a válás után is.

Leírom azokat az érzelmeket, amiken én mentem keresztül annak idején. Teszem ezt büszkén és szeretettel. Büszkén azért, mert nagyon-nagyon rövid idő alatt talpra álltam. Szeretettel, hogy segítsek neked, aki talán hasonló nehéz időszakon mész keresztül.

Döbbenet volt, ahogy bedőlt a házasságom. Egyszerűen a semmiből csapott le a férjem és tette rám a döntést és ezzel a felelősséget is.

Történt ugyanis egy szép decemberi napon, a nagy bevásárlásból hazafelé tartva, hogy közölte, ő nem érzi jól magát a házasságunkban, elmúltak az érzelmei, anyaként tisztel csak…és így tud rám tekinteni.

Azt nem mondta el, hogy mit akar, csak bedobta a trágya bombát kettőnk közé, hogy kezdjek ezzel az információval amit akarok. Az ezt követő időszakban pedig ahányszor azt kérdeztem, hogy jó, de akkor most mit csináljunk, hogyan tovább, mindig és mindenre az volt a válasza, hogy: “Nem tudom!”

Ezután egy borzalmas időszak következett a kérdésekkel, a meg nem kapott válaszokkal, hazudozással, bántással, tehetetlenséggel és megaláztatással fűszerezve. Elég az hozzá, hogy meguntam a fájdalmat és a bántást. Beadtam a válókeresetet.

Figyelj! Nagyon fontos, ha Te még abban a szakaszban tartasz, hogy nem tudod mitévő legyél:

A SZERETET NEM FÁJ!

Ezt tudd mindig és mindenkor! Aki igazán szeret, az nem bánt! Ha bánt, akkor nem méltó hozzád!

De hogyan is lettem jól rekord idő alatt?

A KINEZIOLÓGIA SEGÍTSÉGÉVEL

De nehogy azt hidd, hogy ez ilyen egyértelmű volt. Egy nagyon kedves barátnőm, akinek rengeteget köszönhetek, akkoriban minden reggel meghallgatta a szívem fájdalmait, a sírásomat, a tehetetlenségem, azt, hogy nem értem, mi is történik velem. Egyik reggel, amikor már azt se tudtam mit tegyek, rákérdezett: Te, Eszter! Nem kellene elmenned kineziológushoz?

A vicc, az egészben, hogy akkoriban én már kineziológusként dolgoztam és annyira beszűkítette a tudatom a fájdalom és a félelem, hogy ezt a nagyon egyszerű és nagyszerű tanácsot egy szerető barátnőtől kellett megkapnom. A mai napig hálás vagyok neki!

A stressz ugyanis egy csökkent működést hoz létre. A hivatalos kutatások és tanulmányok sokat foglalkoznak vele. Selye János tett felismeréseket ezen a téren és kutatta a stresszt. Itt most elég annyi információ, hogy a stressz hatására beindul az “Üss vagy Fuss!” reakció a szervezetben. A vér az izmokba áramlik, az energia oda csoportosul. Ezzel egy időben természetesen a többi – ebben a folyamatban nem érintett – szerv működése lekapcsol, korlátozódik. Ezért van az, hogy nem látjuk ilyenkor a ” Fától az erdőt”. Én is ebben a helyzetben voltam. A legegyszerűbb, legnagyszerűbb megoldás, segítség nem jutott eszembe, pedig magam is ebben dolgozom és természetesen számos nagyszerű kolléganőmet tudom ajánlani, illetve hozzájuk tudok fordulni. Ha most ezt a cikket olvasod és éppen a legsötétebb időszakon mész keresztül, akkor legyen ott az én kérdésem: Figyelj! Nem kellene elmenned kineziológushoz?

Felismerések, amik segítettek a túlélésben:

 • a szeretet nem fáj, ha fáj, akkor az NEM szeretet
 • elfejlődtünk egymástól. 17 év alatt mások lettek a céljaink, sőt, talán mi is
 • aki nem tudja, hogy engem akar-e, az nem akar igazán
 • a házasság nem egyszemélyes buli. Olyan nincs, hogy csak én dolgozom érte. A megmentésért sem!
 • vállalom a felelősség rám eső részét, de egy picivel se többet
 • ebbe az emberbe, ha most találkoznánk, én már nem szeretnék bele.

A felismeréseken túl, ami segített a mindennapokat túlélni:

 • A válási folyamat elkezdése, megismerése, információ gyűjtés
 • A fenti felismerések segítségével, a helyzet elfogadása
 • A gyerekeim átsegítése az egészen, de mivel ehhez nekem is jól kell lennem, dolgozom magamon, hogy őket tudjam segíteni. Tudod! Közhely, de igaz: Üres kancsóból nem lehet vizet önteni.
 • A barátaimmal való beszélgetés.
 • A cselekvés. A válás elindítása, ügyintézés.
 • Felismerni, hogy az az ember, akiről azt hittem a társam, mégse az. Ha az lenne, nem viselkedne így velünk.
 • Kineziológushoz járni és vinni a gyerekeket is.

Kedves Olvasó! Ha te is életed nagyon nehéz időszakán mész át és segítségre van szükséged, ne halogasd. Bátran kérj segítséget! Nem kell mindent egyedül viselni!

Eszter

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.