Hogy készüljek a kineziológiai oldásra?

posted in: Kineziológia, stresszoldás | 0

Hogy készüljek a kineziológiai oldásra? Mit tegyek előtte, mit tegyek kineziológia oldás után?

Sokakban felmerül a kérdés, hogy kell-e készülni a kineziológiai oldásra.

A válasz igen is meg nem is.

Egyrészt nem kell, mert semmilyen extra felszerelésre nincs szükség.

Másrészt kell, mert ezzel segítheted az oldás hatékonyságát.

Lássuk, hogy tudsz készülni a kineziológiai oldásra lelkileg:

Kineziológia oldás előtt:

Mit tegyél oldás előtt?

1., Gondolkodj el, mi okozza számodra a legnagyobb stresszt. Sokszor több is van, ezért érdemes konkretizálni magunkban vagy egy prioritást is felállíthatunk. Az oldás célja amit megfogalmazunk mindig pozitív és legtöbbször egy cél eléréséhez kapcsolódik. Próbáljuk eszerint megfogalmazni magunkban a problémát.

2., Ne legyen elvárásod! Ha még nem voltál kineziológusnál, akkor csak érdeklődj és legyél nyitott a folyamatra. Ezzel segítheted a legjobban a kineziológus munkáját.

3., Bízz benne! Ez a kineziológus személyére is vonatkozik, tehát olyan emberhez menj, aki szimpatikus. Ha ajánlották, akkor utána nézhetsz a honlapján. Ha tudja, hogy a bizalom fontos tényező, akkor biztos találsz a honlapon fényképet is. Ezen kívül bízz a folyamatban! Csak akkor menj kineziológushoz, ha nyitott vagy befogadni és elfogadni az oldást.

Oldás közben: 

oldás

  • Lazíts!

Ne izgulj! Figyelj és engedd, hogy vizsgáljanak.

  • Lélegezz!

Sokan visszatartják a lélegzetüket, annyira érdeklődnek a folyamat iránt. Ez sokan észre se veszik. Te legyél tudatos és figyelj arra, hogy folyamatosan és egyenletesen vegyél levegőt.

  • Érdeklődj!

Érdeklődj a folyamat iránt. Figyelj oda, legyél befogadó és elfogadó. Az egész oldás lényege, hogy a megfelelő energiaáramlás beinduljon, ezzel segítve a test öngyógyító folyamatainak működését. Érdeklődve figyeld az oldás menetét. Figyeld meg, hogy mit mond a tested.

  • Hangolódj rá!

Figyeld a tested jelzéseit. Ne akard irányítani. Inkább figyelj arra, hogy milyen információ jön elő, mi az amin el kell gondolkodnod.

  • Legyél jelen!

Kapcsolj ki minden egyéb gondolatot. Ez a Te időd! Élvezd ki, hogy maximális figyelmet és érdeklődést kapsz. Ne gondolkodj a gyermeked különóráján, vagy, hogy mit felejtettél el aznap. Ne gondolj a munkahelyi feladataidra. Csak magadra figyelj!

 

Kineziológia oldás után:

egyensuly

  • Gondold át!

Gondolkodj el az oldáson. Idézd fel azokat a kártyákat, mondatokat amiket kitesztelt a kineziológus.

  • Írd le!

Ha úgy könnyebb, írd le. Írd le a tapasztalataidat, a konklúziót a megoldást a fontosabb momentumokat, képi elemeket.

  • Végezd a házi feladatot!

Ez nagyon fontos! Végezd a házi feladatot. Odafigyelve, közben nem elkalandozva, ráhangolódva.

  • Tegyél érte!

Ha megfogalmaztad, hogy a probléma megoldása érdekében milyen lépéseket kell tenned, akkor tedd meg. Csak úgy tudsz segíteni magadon, ha elhatározod és meg is teszed amit kell.

  • Tudatosság!

Figyelj oda magadra, figyelj a jelzésekre, figyeld, hogy mi történik veled. Amire szükséged van, azt használd fel a megoldáshoz.

 

Ha a probléma megoldása több lépcsős, több oldást igényel, akkor kérj minél előbb egy időpontot és lépj a következő szintre, kerülj közelebb a megoldáshoz, az oldódáshoz.

 

Hajrá!

Eszter *.*

 

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz mögött álló lelki okok, blokkok feltárásában és feloldásában. Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 319 0656 telefonszámon! Ha szeretnéd rendszeresen olvasni a legújabb bejegyzéseket, add meg az e-mail címed és kattints a lap alján lévő értesítést kérő gombra. Eszter

Leave a Reply