Apa nélkül felnőtt lányok…

Ha nem volt jelen az édesapa fizikailag, vagy lelkileg a leány életében. Vagy elérhetetlen volt, vagy ő maga sem rendelkezett a klasszikus értelemben vett férfi erővel egy lánygyermek életében, akkor a leány nem tapasztalhatta meg

  • a FÉRFI erőt
  • a stabilitást
  • az erkölcsi tartást
  • az egyensúlyt
  • a támogatást.

Ennek hiányában olyan, mintha ide-oda fújná a szél. Mindenhol keresi a biztonságot, szeretné betölteni azt a hiányérzetet, amit maga se tud, honnan jön, de mindig rosszul választ. Pont ugyanazt az elérhetetlen férfit vonzza be, ugyanazt az érzést tapasztalja a párkapcsolatában, mint gyermekként.

A lány számára önmaga megismerésének és elfogadásának alapja az apa. Ő adhatná meg azt a biztonságot az önismeret szélviharában, ami lehorgonyoz, stabilitást ad.

A lány, aki apa nélkül nőtt fel, tudattalanul vonzódik az erőhöz, de mivel nem ismeri, ezért nem tudja megkülönböztetni az erőt az erő látszatától.

Ha belesétál egy olyan férfi karjaiba, aki csak az erő látszatával rendelkezik, akkor a férfi egója fogja elvinni a látszatot. Az ilyen férfi képes elhitetni önmagával és a külvilággal az erő látszatát, de valójában ez csak egy szélesvásznú mozi.

A másik lehetőség, hogy olyan partnert választ maga mellé a lány, aki csak idomulni, bólogatni tud, valós érzések, valós érdekképviselet nélkül.

Az egyik választás az erő látszatát, a másik az irányíthatóság érzetét adja, de valójában egyik mögött sincs valódi tartalom. Hiányzik a stabilitás, férfi becsület, őszinteség, bátorság. Nincs ott a harcos, aki védelmez, megtart, biztonságot nyújt. Nincs ott a tudom ki vagyok, tudom amit tudok biztonságos ereje, a megdolgozott identitás.

Ezzel szemben van, sunyiság, félelem, arra hajlok, amerre könnyebb személyiség.

A lány/nő az apját keresi egész életében, azt a hiányt szeretné betöltetni, amit gyermekként megtapasztalt.

Egyetlen útja van annak, hogy ezt befejezze, a megdolgozott személyiség, az önmagán való munka, amikoris felismeri, hogy a férfi erő ott van őbenne is, előhívható nehéz helyzetekben, vagy amikor szükséges. Nem kell kívül keresni. Minden megvan benne, a siker, a stabilitás, az erő, az amazon, a hatalom, a szabad választás képessége.

Ekkor, ha végig ment az önismeret rögös útján és már nem kívül keres, hanem tudja, hogy önmagában is teljes. Ekkor tud olyan társat bevonzani, akire mindig is vágyott. Aki megtart, aki stabil, aki biztonságot ad, aki hűséges, aki igaz, aki egyenrangú. Akivel kapcsolatban, de mégis szabad lehet.

.: Eszter

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.