Egyszerű a képlet: Csináld amit szeretsz, szeresd amit csinálsz

 

Egyszerű a képlet: Csináld amit szeretsz, szeresd amit csinálsz

 

 

Ne vesztegesd el az életet azzal, hogy megpróbálod lenyűgözni az embereket. Csináld amit szeretsz, szeresd amit csinálsz.

Te kinek akarsz megfelelni? Sokszor hozol olyan döntést amit valójában nem is akarsz?

Kinek akarsz megfelelni ezekkel a döntésekkel?

Tudod, érzed, hogy nem a saját utadat járod? Legszívesebben kilépnél a munkahelyedről, a rossz kapcsolatodból?

De nem teszed. Miért? Ugye, mindig van ok, hogy miért maradjunk benne abban az élethelyzetben ami nem is a miénk?

Elmesélek valamit. Amikor a kisebbik fiammal voltam otthon, nagyon erősen éreztem, hogy a régi munkahelyemre nem szeretnék visszamenni. Mindig is szerettem és most is szeretek dolgozni, de nem olyan munkahelyen ahol úgy érzem nem becsülnek meg, estig bent kell lennem, esetleg egy-két-sok szakmailag alkalmatlan (vagy emberileg nulla) főnök hoz döntést az alkalmazottak feje felett.

Elhatároztam, hogy nekem ez nem kell. A saját lábamra szeretnék állni. Amikor meghoztam ezt a döntést, folyamatosan értek támadások és bennem is sok kétség volt. Biztos jó lesz ez így? Nem kellene a biztosat választani a bizonytalannal szemben? Anyagilag megéri? Mit kockáztatsz? Lesz elég bevételed, hogy meg tudjatok élni?

Amikor ezekkel a kérdésekkel nagyjából leálltak a rokonok, ismerősök, akkor jött a következő hullám.

Mégpedig úgy, hogy óóó, az Eszter nem is csinál semmit egész nap. Azt nem munka amit csinál. Nyáron gondolom nem kell segítség, nem kell a gyerekekre vigyázni, mert Te úgyis otthon vagy. Menj el alkalmazottnak egy “rendes” állásba, akkor majd segítek, vigyázok a gyerekeidre.

Azt nem mondom, hogy minden egyszerűen lepergett rólam, sokszor nagyon megbántva és szomorúan éreztem magam, de amikor elbizonytalanodtam, mindig eszembe jutott, hogy miért döntöttem úgy, hogy ezt az utat választom. Magam miatt, a gyerekeim miatt, a férjem miatt a családunkért.

Ne vesztegesd el az életet azzal, hogy megpróbálod lenyűgözni az embereket. Csináld amit szeretsz, szeresd amit csinálsz.

A célt kitűztem és amikor bántás ért mindig arra gondoltam amit el szeretnék érni. A fenti mondat számomra azért is sokat jelent, mert sokan vannak akik másoknak akarnak megfelelni. Talán ezt a gyermekkorunkból is hozzuk. Aki eltér az átlagtól, az átlagos munkahelytől, az átlag élettől, az átlag pályaválasztástól, az nem jó. Az fura. Abból nem sül ki semmi jó ha nem állunk be a sorba.

Aki mer nemet mondani egy stabil, de boldogtalan munkahelyre, párkapcsolatra az őrült – mondják a szüleink, nagyszüleink.

Kemény küzdelem, ha a saját utadat szeretnéd járni, de megéri!

Ha szükséged van segítségre, ha téged is bántanak a hozzád közel állók a döntéseid miatt, keressük meg együtt azt a stresszt, amit feloldva, már nem is tűnik olyan nehéznek az elindulás.

*.* Eszter

 

!!! UPDATE: Ezt a bejegyzést 2016. június 13-án írtam, amikor még csak éppen hogy elkezdtem a kineziológiával hivatás szerűen foglalkozni.
Azóta eltelt 3 év. Sok munkával, áldozattal, újdonsággal. Most folyamatosan jönnek hozzám a kliensek, ajánlanak tovább, én meg örömmel kísérem őket a fejlődésük útján. 
Tehát amikor megírtam a fenti bejegyzést, még csak vágytam arra ami most már a valóság!
Sok-sok munka és sok-sok oldás (igen, én is megyek kineziológiai oldásra, ha elakadtam valamiben), és a kitartásom meghozta az eredményt!
Az én példámból meríts erőt Te is! Vagy, ha egyedül nem megy, gyere! Kérj segítséget! Tudom, min mész keresztül!
 
.: Eszter
06 20 319 0656

Érzelmi stresszoldással segítek a stressz lelki okainak feltárásában és feloldásában. Keress meg, ha változtatnál az életeden és kész vagy a változásra! Írj nekem a boldogsagiranytu@gmail.com címre, vagy jelentkezz be a +36 20 556-8961 telefonszámon! Eszter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.